Fotocursus Zuidhorn

Posted on
Sinds begin 2018 volg ik een fotocursus bij Fotoschool Zuidhorn. Hieronder een overzicht van mijn invulling van de opdrachten die we tijdens de cursus kregen.

Mijn favoriete plek

Opdracht fotocursus oktober

.

Sportfotografie

Opdracht fotocursus september

Breng beweging in beeld. Ik ben op bezoek geweest bij twee sportverenigingen in de buurt. Bij Sportvereniging Eenrum heb ik foto’s gemaakt tijdens een training van heren recreatief volleybal. Daarnaast heb ik tijdens de eerste handbalwedstrijd van het seizoen bij Sportvereniging Merna te Leens foto’s gemaakt.

 

Familieportret

Opdracht fotocursus juli en augustus

Een familieportret in een natuurlijke omgeving, een uitdaging! Ik heb foto’s gemaakt tijdens de 30e trouwdag van mijn ouders.

 

 

HDR – High Dynamic Range

Opdracht fotocursus juni

Een HDR foto bestaat uit meerdere foto’s die samengevoegd zijn tot één beeld. De foto’s waaruit het beeld bestaat zijn op één aspect na identiek aan elkaar – scherpstelling, compositie, kader zijn bij elke foto gelijk, het enige verschil is de belichting. De foto’s worden onderbelicht, overbelichting en ‘juist’ belicht zodat in het uiteindelijke beeld alles zichtbaar wordt. Uit de onderbelichte foto halen we alle structuren, kleuren, vormen en het licht die in een normale foto (enigszins) overbelicht zijn – zoals een mooie wolkenpartij waar de zon doorbreekt. Uit de overbelichte foto halen we al die informatie die in een normale foto onderbelicht zijn, bijvoorbeeld dingen die in de schaduw staan. Met programma’s zoals Adobe Photoshop Lightroom of Photomatix voeg je de twee, drie of meer foto’s met de verschillende belichtingen samen tot een HDR-foto.

Panorama

Opdracht fotocursus april en mei

De opdracht van de fotocursus voor april en mei bestond uit het fotograferen van de onderdelen van de panorama, het stitchen (oftewel het aan elkaar zetten van de verschillende losse foto’s) en het (na)bewerken van de foto’s met Adobe Lightroom. Ik heb een aantal horizontale (de meest bekende vorm) en een aantal verticale panorama’s gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *